top of page

Het onderwijs moet anders             

              We houden dit niet vol.

Ik zie om mij dat veel leraren omvallen en uiteindelijk niet meer voor de klas willen staan.

Over een aantal jaar wordt de gemiddelde schoolweek teruggebracht naar 3 of 4 dagen vanwege het grote maatschappelijke probleem: het lerarentekort. Twee op de vijf startende, passievolle leraren stoppen binnen vijf jaar, omdat ze hun passie niet kunnen uitvoeren.

 

Ze worden niet gezien, ze worden niet voldoende begeleid, mogen zichzelf niet zijn en/ of voelen enorme druk van buitenaf om aan de maatschappelijke normen te voldoen.

 

Dit is nog maar een kleine greep waarom de leraar stopt in het onderwijs. Want ook ervaren leraren ervaren dit.

_DSC5191.jpg
_DSC5168.jpg

Hallo,
Ik ben
De Vitale juf

Ik ben Annet Romkema

 

Juf, onderwijs inspirator, spreker, moeder van Floor en Kaat, vrouw van Jochen. Met mijn jarenlange ervaring in het basisonderwijs, ontwikkelingsgericht werken, inspireren, aanjager, implementeren van allerlei nieuwe ontwikkelingen heb ik laten zien dat ik het anders doe.

 

Wanneer ik vlieg, vliegen mijn leerlingen mee. Dit voelen is magisch! Deze inspiratie wil ik graag delen met de rest van onderwijzend Nederland & België.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

"Hoe mooi zou het zijn dat elke leraar vanuit zijn eigen energie lesgeeft."

Lesgeven vanuit jouw eigen energie, persoonlijk leiderschap nemen en hiermee met heel veel plezier je bed uitspringen iedere werkdag. Dit kan alleen als je jezelf als leerkracht kent en luistert naar jouw innerlijke routebeschrijving.

 

Jarenlang heb ik mij laten leiden door anderen. Het zo goed willen doen en mijn eigen kracht en talent niet willen zien. Luisteren naar mijn lijf, ik ving de signalen niet op met compleet kapotte knieen en reuma als gevolg. Uiteindelijk kreeg ik de wake up call door bijna het verliezen van mijn jongste aan een dubbele longontsteking met allerlei complicaties in het buitenland. 

Ik ging tijd nemen voor mijzelf, luisteren naar mijn lichaam, relaxter, bewuster leven & doen waar ik gelukkig van werd. Ik ging mijn persoonlijk ontwikkelen. In de ochtend journalen, mediteren, sporten via DearGoodMorning nog veel meer. Er ontstond rust en ruimte in mijn dag en mijn omgeving en mijn leerlingen profiteerden hiervan mee. 

In de klas wissel ik het doelgericht werken aansluitend bij de belevingswereld van mijn leerlingen met bewegend leren af met ontspanningsmomenten, mindfulness en psychomotorische oefeningen/ yoga eraan toegevoegd.  Mijn leerlingen en ik worden hier elke schooldag weer helemaal blij van.

Zo is De Vitale Juf geboren. Gelukkige leraren brengt gelukkige leerlingen. 

Mijn missie is om met mijn energie, mijn positiviteit en mijn passie voor VITAAL onderwijs zorgen voor Vitale scholen, leraren en leerlingen .

Ik geloof er in, wanneer de leraar zich in zijn flow voelt, zich gezien voelt en overbrengt waar hij van aangaat, dan krijg je VITAAL onderwijs waar een kind van gaat vliegen. Waar leraren van gaan vliegen en behouden we die leraar die met passie het onderwijs is ingestapt in het onderwijs. We werken we samen aan het grote maatschappelijke probleem, het lerarentekort.

              Op naar De Vitale School, werken vanuit je hart!

Contact

Ik kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan. 

Let's connect.

0031 6 24899096

bottom of page